Wat Zijn Fmcg Producten?

Wat is FMCG? FMCG staat voor Fast Moving Consumer Goods. Kort gezegd zijn dit alle producten met een korte levensduur en een snelle omloop, zoals voedingsmiddelen, toiletartikelen of wasmiddelen. Er wordt in de markt voortdurend gevochten om marktaandeel. Er zijn diverse producenten.

Wat is een FMCG organisatie?

De FMCG branche is de branche die zich bezighoudt met de productie en verkoop van niet-duurzame producten. Hiermee worden producten bedoelde die een hoge omloopsnelheid hebben, tegen een relatief lage prijs worden verkocht en snel aan vervanging toe zijn.

Is kleding FMCG?

Bedrijven in de fast moving consumer goods (fmcg) maken en verkopen producten die je (vrijwel) dagelijks gebruikt, regelmatig koopt en een snelle doorlooptijd hebben. Denk aan voedingsmiddelen, persoonlijke verzorgingsartikelen en wasmiddelen.

Wat zijn Fastmovers en Slowmovers?

Binnen FMCG wordt ook weer onderscheid gemaakt tussen de echte fast movers (zoals flessen cola, melk) en slow movers (kruiden, ingeblikte etenswaren e.d.). De term consumer packaged goods (CPG) heeft dezelfde betekenis als FMCG; beide begrippen zijn inwisselbaar.

Waarom Fast Moving Consumer Goods?

In tegenstelling tot veel andere industrieën, zoals de auto industrie, is de FMCG sector een stuk minder onderhevig aan economische schommelingen. Tijdens een economische dip zien mensen er misschien van af om een nieuwe auto aan te schaffen, maar ze blijven natuurlijk wel douchen en eten.

Wat zijn slow movers?

Slow movers betekent langzame bewegers

Slow movers is eigenlijk een begrip uit de retail, marketing en logistiek: het gaat hierbij om producten die niet zo snel verkocht worden. De slow movers zijn de tegenhangers van de FMCG: de producten die niet lang op vooraad blijven zoals voedingsmiddelen, wasmiddelen, etc.