Wat Is Gado Gado Saus?

Gado gado Gado gado is een Indonesisch gerecht van gemengde rauwe en bereide groenten met pindasaus. Het woord ‘gadogado’ betekent letterlijk ‘mix mix’, of ook wel ‘medley’ of ‘potpourri’, en verwijst naar de saus die door de groenten wordt gemengd voordat het gerecht wordt geserveerd.
“Gado Gado” means “mix-mix” which is appropriate for this versatile dish that can be made with any mix of vegetables Gado Gado is all about the peanut sauce which is a slight variation of Thai Peanut Sauce.

Wat is het verschil tussen Petjel en gado gado?

Het verschil tussen gado gado en petjel zit vooral in de saus die erbij geserveerd wordt en in de garnering. Beide sauzen zijn gebaseerd op pinda’s. Petjel saus smaakt meer pedis (pittig) dan gado gado saus. En petjel saus smaakt wat kruidiger met name door de toevoeging van trassi en kentjoer.

Wat drink je bij gado gado?

Een goede begeleider is bijvoorbeeld een chardonnay met wat houtlagering; de frisse zuren sluiten goed aan op de groenten, en tegelijktijdig het ronde karakter past bij de pindasaus. Maar ook een pinot gris uit de Elzas is een goede keus. Of een Viognier uit de Languedoc.

Waar komt gado gado vandaan?

Gadogado (Indonesisch: Gado-gado) is een Indonesisch groentegerecht, dat in Nederland en Suriname vooral bekend is als gerecht van het Chinees-Indisch restaurant. In die hoedanigheid is het een mix van groenten met gebakken ei, een schep pindasaus, en verkruimelde kroepoek.

Wat is Petjel saus?

Petjelsaus is een scherpe pindasaus voor over de petjel, een Indonesische salade van geblancheerde kool of kangkung, kousenband en taugé, waarop de variaties eindeloos zijn. Je zou petjel kunnen zien als het pittige zusje van gado gado.

See also:  Welk Geloof Eet Geen Vlees?

Hoe maak je Pindasambal?

Zo maak je de pindasambal

  1. Verhit de olie in een pan en bak de knoflooktenen en pepers tot ze lichtbruin zijn. Maal ze fijn in een keukenmachine of met een vijzel en doe in een kom.
  2. Bak in dezelfde olie de pinda’s aan.
  3. Voeg laospoeder en tamarindepasta toe en rasp er met een fijne rasp naar smaak palmsuiker bij.

Wat drink je bij een Indiase maaltijd?

Voor de geurige, pikante smaak van een Indonesische rijsttafel is een aromatische witte wijn de ideale partner. De wijn mag wel, maar hoeft zeker niet zoetig te zijn; milde zuren en souplesse zijn wel van belang om een botsing met de hete pepers te voorkomen.

Welke wijn bij Aziatische gerechten?

WIJN BIJ AZIATISCH IN HET KORT

Curry Pinot gris, gewurztraminer, rosé, lichtzoete riesling, grüner veltliner
Pad Thai Grillo, viognier, gewürztraminer, grüner veltliner
Dim Sum Pinot bianco, pinot grigio
Sushi Chablis, grüner veltliner, mousserende wijn

Welke witte wijn bij gado gado?

Vanwege het aromatische en fruitvolle karakter is een viognier wijn een heerlijke combinatie bij deze gado gado. Ben je een chardonnay liefhebber ga dan voor een romige variant, dat matcht lekker bij de kip. Ook combineren de zuren van de groenten en rijke saus prima met een droge riesling.

What is gado-gado sauce?

At the heart of any gado-gado is the spicy peanut sauce: Some versions call for tamarind, lime, terasi (shrimp paste) or coconut milk. Others use peanut butter instead of freshly pounded peanuts.

How long does it take to make gado gado sauce?

This Gado Gado Sauce is made with simple ingredients, packed with flavor and a staple not only for Gado Gado. It is ready in under 5 minutes and the perfect condiment for any peanut butter lover.

What is gado-gado in Indonesia?

Gado-gado literally means “ mix mix ” since gado-gado is the plural word of gado, so gado-gado means mixes. In Indonesia, gado-gado is not a salad dish group, it is a one dish meal. Speaking about gado-gado in Indonesia, several different numbers of gado-gado were developed based on the region.