Hoe Maak Je Chocolade Saus?

Breek de chocolade in stukjes en hak ze zo fijn mogelijk. Doe de snippers bij de melk en smelt de chocolade al roerende tot er een mooie en gladde chocoladesaus ontstaat. Zet apart in het pannetje, zodat de saus een beetje warm blijft. Je kunt deze saus ook in een afgedekt in de koelkast bewaren, zo blijft ‘ie wel twee maanden goed!

Hoe krijg je chocolade vloeibaar?

Als de chocolade is gesmolten kun je het fruit, de koekjes of de snoepjes in de chocolade gaan dippen. Om de chocolade zacht te houden terwijl je dipt, zet je het vuur lager en blijf je elke paar minuten roeren.

Hoe maak je je eigen chocolade?

De cacaobonen worden vermalen in een machine. Tijdens het malen komen de vetten in de bonen vrij, waardoor de cacaobonen veranderen in een vloeibare massa. Dit wordt de cacaomassa genoemd. Deze massa wordt gebruikt om chocolade te maken, maar het kan ook verder verwerkt worden tot cacaopoeder of cacaoboter.

Hoe maak je chocolade dikker?

Als de chocolade is gesmolten, voeg je de overige stukjes ongesmolten chocolade toe. Roer dit goed door elkaar totdat al het chocolade is gesmolten en het een temperatuur heeft van circa 26 ºC. Je voelt dat de chocolade dikker en glanzender wordt, hij is klaar voor gebruik.

Hoe chocoladesaus opwarmen?

Serveer de saus (lauw)warm. De saus kan van tevoren gemaakt worden en au bain-marie of in de magnetron weer worden opgewarmd. Je kunt de chocoladesaus extra op smaak brengen met een scheutje van je favoriete likeur!

See also:  Waarom Suiker In Vleeswaren?

Hoe maak je gesmolten chocolade meer vloeibaar?

Het beste kun je de magnetronbestendige kom met stukjes chocolade op medium hoogte in de magnetron zetten, elke keer maar voor 20 tot 30 seconden. Dan even checken, doorroeren en weer verder, totdat de chocolade mooi gesmolten is.

Hoe kun je gesmolten chocolade verdunnen?

De beste manier om chocolade te verdunnen is door vet toe te voegen. De precieze hoeveelheid olie die je nodig zal hebben zal afhangen van de dikte van je chocolade en de textuur die je graag wilt bereiken. Begin door maar een klein beetje olie of boter in te mengen, en voeg vervolgens meer toe indien dat nodig is.

Hoe maak je chocolade in de fabriek?

Het productieproces van chocolade bestaat uit verschillende stappen. Hieronder ontdekt u stap voor stap hoe chocolade gemaakt wordt.

  1. Cacaobonen oogsten.
  2. Fermenteren en drogen.
  3. De cacaobonen roosteren, breken en malen.
  4. Het mengen van de ingrediënten.
  5. Het walsen en kneden in ketels.
  6. De afwerking.

Hoe maak je zelf melk chocolade?

Van pure chocolade melkchocolade maken doe je door de pure chocolade au bien-marie te smelten. Vervolgens voeg je er melkpoeder of gecondenseerde melk aan toe. Giet het in een mal en laat het vervolgens afkoelen.

Hoeveel cacaobonen voor 1 kilo chocola?

Er zijn ongeveer 1200 cacaobonen nodig om 1 kg cacaomassa te produceren. De verwerking tot chocolade is dus een lang en arbeidsintensief proces. Cacao heeft een hoge voedingswaarde en bevat 20% eiwitten, 40% koolhydraten en 40% vet.

Hoe lang duurt het voordat chocolade gestold is?

Hoe lang het duurt voordat de chocolade hard wordt kan verschillen per mal en kamertemperatuur. Als de chocolade zonder moeite uit de mal komt, dan is hij klaar! Bij mij was dit na ongeveer 30 minuten. De meningen zijn erover verdeeld, maar sommige professionals gebruiken de koelkast om het proces te versnellen.

Hoe lang chocolade afkoelen?

De kleine stukjes toegevoegde chocolade zullen snel smelten. Laat de chocolade afkoelen tot het 31-32 graden is. Dit duurt best een tijdje omdat de kom ook vrij lang warm blijft. Als ik ongeduldig ben zet ik de schaal met tussenpozen een 1-2 minuten in de koelkast en roer de chocolade goed door.

Hoe krijg je chocolade glanzend?

Voor een mooi gestold, glanzend en knapperig resultaat moet chocolade worden getempereerd. Tempereren is het smelten en vervolgens op de juiste temperatuur brengen van chocolade, waardoor er kristallen ontstaan die zorgen voor de hardheid, glans en krimpkracht van het afgekoelde eindproduct.

Kan je chocoladesaus opwarmen?

De chocolade dessertsaus kan desgewenst ook warm gemaakt worden in een pannetje op laag vuur. De chocoladesaus mag niet koken.

Kan je chocola smelten in de oven?

Verwarm de oven voor op 60 °C en plaats een ovenbestendige schaal met de chocolade in het midden van de oven. Omdat je de oven op een constante temperatuur kunt instellen, kun je de chocolade heel langzaam laten smelten en hoef je je geen zorgen te maken dat de chocolade aanbrandt.

Hoe maak je chocoladesaus dunner?

Voeg indien nodig een scheutje melk toe om de chocoladesaus wat dunner te maken. Roer tot slot de roomboter door de saus — hierdoor gaat de saus mooi glanzen. Je kunt de chocoladesaus direct gebruiken als hij nog (lauw)warm en vloeibaar is.